dijous, 30 d’octubre del 2014

Panellets (sense sucre, sense ou)


A casa som de castanyada i per això, tot i que no som molt fans dels panellets, cada any en preparem, ens agrada continuar amb les nostres tradicions.

De panellets potser no som però de fer experiments si que som així que la nostra proposta havia de ser una mica diferent, els hem volgut fer sense sucre ni ou. El resultat ens ha agradat molt, son uns panellets més lleugers, l’únic inconvenient es que al no atipar tant en vas menjant... I també són a proba de mandrosos, els podeu preparar en un moment.
Però si el que voleu són els tradicionals podeu trobar aquí la recepta i aquí en teniu una altra, la massa ja no portava ou.

Moltíssimes gràcies als qui participeu a Memòries d’una cuinera, si us animeu encara teniu temps de fer-nos arribar la vostra proposta.

Bona castanayada! 









Ingredients:  
Ametlla en pols 
Xarop d’atzavara 

Coco 
Granet d’ametlla

Llet

 
Preparació:  
La preparació és 1 part d’ametlla i la meitat del seu pes de xarop d’atzavara. Com que és una massa que no hi afegirem ou la podeu tastar i afegir més xarop si la trobeu poc dolça. 
A un bol barregem la pols d’ametlla amb el xarop, primer amb una espàtula i després la treballem amb les mans. Si feu la proporció que us indico al principi pot semblar que no es pot barrejar bé, que no hi ha prou xarop, no patiu, si que es pot i us quedarà bé. 
Una vegada tenim la massa compacta la deixem refredar, tapada amb film, a la nevera. Amb un parell d’hores n’hi ha prou.

Traiem la massa, li donem la forma que volem i li afegim el granet d’ametlla o bé barregem part de la pasta amb coco. La pasta és humida i el granet s’enganxa perfectament.

Els pintem amb llet i enfornem a 200º fins que estiguin rossos.

9 comentaris:

Eva ha dit...

M'agraden aquests panellets que no són del tot panellets! jo tampoc en sóc súper fan però també en faig per tradició, però els de casa estan contents ;). M'apunto la teva versió que sense sucre són molt més saludables! un petó!

Doris mis cosillas ha dit...

En casa nos gustan mucho, somos super golososs jajaja.Gracias y buenas noches.

Judith ha dit...

ja els ha tastat el palino????? segur que li encanten! jajajajaja. petonets sister ;)

Judith ha dit...

ja els ha tastat el palino????? segur que li encanten! jajajajaja. petonets sister ;)

Gemma ha dit...

molt bona aportació, uns panellets diferents, segur que més sans i igual de bons!

Palmira POM ha dit...

M'agraden, m'agraden!!! Vaig preparar per nadal l'any passat uns massapans amb aquesta base però no hi vaig pensar pels panellets!
Mel's apunto per l'any vinent!
Una abraçada,
Palmira

Teresa ha dit...

Una nova recepta que hem de provar! diferent i original!

Yves ha dit...

Molt bona pinta! Sempre innovant! Bona castanyada, ni que sigui tard!

Ernestina Causse ha dit...

me encantan! Besos