dilluns, 25 de març de 2013

Bombons de pa amb oli, sal i xocolata

Que m’agrada molt el pa no és una novetat i que la combinació pa amb oli i xocolata (negra) també m’encanta tampoc.

Alguna vegada he explicat que aquesta afició em ve de la meva mare, a ella li agradava acabar algun àpat així i a mi fa temps que també, per això no em va costar gaire decidir el gust dels bombons per
Memòries d’una cuinera.

El pa, us he posat un tros a la foto, és el torrat de forn i va barrejat a l’interior amb crema de xocolata i avellanes (tipus Nocilla – Nutella) i a sobre porta una capa de xocolata, oli d’oliva i sal en escates.
Van agradar tant que aquesta setmana els repetirem.

Moltes gràcies als qui participeu a
Memòries, ens veiem la setmana que ve amb el recull de propostes. 
 





Ingredients:
40g de pa torrat (millor de forn)
100g de crema de xocolata i avellanes *
110g de xocolata negra (especial per a postres)
1 c.s d’oli d’oliva verge*
Sal en escates


*La nostra era eco, l’oli també, però és tipus Nocilla – Nutella.



Preparació:
A un bol esmicolar el pa, no ha de quedar tot pols, han de quedar trossos petits.
Escalfar al bany maria o bé al microones la crema de xocolata i afegir al pa, remenar i deixar reposar a la nevera fins que comenci a agafar consistència.
Treure de la nevera i donar la forma que es vulgui. Tornar a la nevera sobre un paper sulfuritzat o sobre una reixeta i tapat amb film transparent. Deixar a la nevera unes 12 hores.
Treure de la nevera.
Fondre la xocolata amb l’oli d’oliva al bany maria i tirar sobre les boles de pa amb xocolata. Quan la xocolata comenci a refredar tirar la sal.
Guardar a la nevera i treure una estona abans de servir-los.

39 comentaris:

Anni ha dit...

Que buena pinta...hummmmMandame una cajita,por fi..jajaja
Bs

Yves Gerbeau ha dit...

Ostres, la foto invita a menjar-se'ls! Sóc més de xocolata blanca, però després d'un bon dinar, amb un bon licor, deuen estar boníssims!

Heva Hernandez ha dit...

Que ricos Moni!!!! Yo me he estado peleando con el cocolate, antes de las fiestas lo publico, me temo que tengo que practicar más para cogerle el punto a los bombones jijiji

Judith ha dit...

M'acabo de quedar sense paraules sister!! quina passada. La mama t'en demanaria cada dia! ,P petonets crack

CHEZ SILVIA ha dit...

Ara ja entenc la foto de altre dia al face!!! és llepava els dits!!! petonet

CHEZ SILVIA ha dit...

Ostres, que era la teva germana la de la foto!!! estic be jo!!! necessito vacances!!!i un d´aquests bombons!!! Petonets

Helena ha dit...

Ostres que originals. Mai se m'hagués acudit crear uns bombons d'una combinació tan clàssica i bona.
Petons!

Helena ha dit...

Ostres que originals. Mai se m'hagués acudit crear uns bombons d'una combinació tan clàssica i bona.
Petons!

fresaypimienta ha dit...

No me pueden gustar más!!! de pequeña me encantaba merendar pan con chocolate, aciete y sal....ya me atraían las combinaciones ;) me arece una idea super original y deliciosa! un besito

Marina A.F. ha dit...

Que bons! El pa amb oli és el millor berenar que hi ha! I fet bombó... això és un pecat llaminer! Gràcies a vosaltres pels reptes tan xulos que ens poseu! petons

Miquel ha dit...

Una idea genial preparar aquestes tradicionals postres en forma de bombó. M'ha encantat la idea!

Cristina ha dit...

Quina opció de bombons més original! I que bons!!! Jo també en vull una capseta!! ;P

Una abraçada!

Marina----La Rosquilla de la Tia Laura ha dit...

Ui nena!!!com t'ho has currat!!!m'encanta aquesta convinació!!!ha de estar boníssima!!un petonet molt gros!!!

abril ha dit...

Has anat per nota amb aquesta creació!!!! Impresionants els bombons i les fotografies!

gingebre ha dit...

Uau! M'encanten els teus bombons i sense dubte premi a l'originalitat!
Petons
Neus

Lucia M.A. ha dit...

Quines ganes de tastar-los Mónica! m'encanten!

Cósima ha dit...

Buenísimo. Muy original, y me encanta la foto. Ese puntito de sal me ha parecido genial. Enhorabuena.

Carmeta Rusquilleta ha dit...

Quina versió més de disseny del tradicional pa amb oli i xocolata!!! És com una deconstrucció de la recepta!!! És de top xef, a aquest pas aviat et veurem a la portada de Time :D M'ha encantat!!!

Víctor Castillo ha dit...

Quina bona pinta fan aquests bombonets!
Ara mateix me'n menjaria un!

Roser ha dit...

senzill, original, llaminer i deliciós!!bona proposta! petons

Catieu ha dit...

A mi també m'encanta el pa amb oli i xocolata negra. HA estat un berenar que m'ha acompanyat tota la vida. Que bo!!!
Uns bombons molt originals que de ben segur m'encantarien!!!
Petonets bonica ;-)

Lídia ha dit...

no m'estranya que els vulgueu repetir perquè han de ser boníssiiiimmmms!!
petonets

Su ha dit...

Curiosos bombones, no demasiado empalagosos. Y estupenda presentación. Un besote.

El cullerot Festuc ha dit...

uiiiixxxxx...aquests els provo segur!!! Que booons per favor!!!
Petunets,
Eva.

Mònica Tarradellas ha dit...

Aquests ingredients els tenim sempre a casa, o sigui que els pots fer sempre que et vingui de gust! I això és molt interessant!!! Una abraçada!!!

La Cuina Violeta ha dit...

A mi també m'agrada molt el pa amb oli i xocolata. Has fet una proposta molt i molt bona.
Nani

Raquel My CuteCakes ha dit...

Oh quins records!! a mi també m'encantava de petita menjar-ho i de fet encata ara!!
molt bona la teva proposta!
una abraçada

Montse {Rhu and Sam} ha dit...

Oh oh oh! Jo encara, després de sopar, em faig la torradeta amb oli, una presa de xoco i sal. Aquests bombonets són brutals!

Neus ha dit...

que bons!! i a més a més han de portar molt bons records de la infantesa!!

Marta-CuinaDiari ha dit...

Què originals Mònica! els haurem de tastar...

Fórmules Culinàries ha dit...

Molt ben pensats aquests bombons!
La combinació ha d'estar bona per força!
Bona PAsqua!
ptns!!

Linda Susan ha dit...

Vaya delicia, con las avellanas! Besos

Gemma ha dit...

Uns bombons super originals i alhora molt tradicionals...
Al final no he tingut temps de participar, masses coses, vaig massa liada!

Miquel ha dit...

deliciosos y bien original Monica
peto

Mayte ha dit...

Originales hasta decir basta!!! Yo no he podido este mes llegar a la propuesta, se me cruzaron mis vacaciones, pero pienso hacer los tuyos, niña que vicio eres!

Besos.

Els fogons de la Bordeta ha dit...

La combinació de pa amb oli, sal i xocolata és una de les meves prefes!!! M'encanten aquests bombons, jo últimament també estic experimentant amb aquest súper postre :)
Petonets reina
Sandra

Palmira http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/ ha dit...

Això de "revisitar" el clàssic pa amb oli i xocolata de quan erem petites m'ha semblat genial i a més molt molt elegant i modern! Apuntada queda la recepta,
Petonets,
Palmira

Gemma ha dit...

Caram, que original!!! sembla que anava una mica endarrerida amb les teves receptes, jeje! Aquesta l'havia vist però sembla que no et vaig deixar cap comentari, ups!
Una abraçada ara!;-)

Bruixes a la cuina (Dolors) ha dit...

Ostres: una manera ben "xic" de menjar-se el pa amb oli i sal o/i el pa amb xocolata!! M'encanta! Felicitats