dijous, 21 febrer de 2013

Minestra de verdures

La minestra és el plat que us proposàvem a Memòries d’una cuinera, nosaltres vam aprofitar per fer-la per un sopar. 

Tot i que a la foto la podeu veure separada, la gràcia és anar trobant gustos i textures diferents a cada mossegada. La base es de braç de patata, a sobre hi ha els pèsols i, per acabar, les carxofes cruixents. 


Moltes gràcies als qui ja ens heu fet arribar les vostres propostes. Els que encara no us heu decidit... si us animeu, encara hi sou a temps. 







Ingredients:
2 patates grans bullides
1 pastanaga gran
Mongeta verda (millor de la rodona)

2 carxofes
Farina

Pèsols (els nostres eren congelats)
Pedro Ximénez

Sal
Pebre (és més bo acabat de moldre)
Oli d’oliva




Preparació:
Aixafar la patata amb una forquilla. Estendre film transparent -nosaltres ho vam fer sobre l’estoreta de fer sushi- i, amb l’ajuda de les mans, fer una base de patata, mirant que quedi una base ferma i sense espais buits. 
Posar la pastanaga tallada a tires llargues i la mongeta. La pastanaga i les mongetes bullides o escaldades si les voleu més cruixents. 
Amb molt de compte anar cargolant fins que quedi un rotllet. Guardar a la nevera -ho podeu preparar d’un dia per l’altre-. 
Quan es vulgui servir, treure de la nevera el rotllet i preparar la resta dels ingredients. 
Pelar la carxofa i quedar-se només amb la part més tendre, tallar-la per la meitat i tallar làmines primes. Arrebossar en farina i fregir en abundant oli calent. Retirar del foc quan estiguin rosses i tirar una mica de sal en escates (també ho podeu fer en el moment d’emplatar). 
A una paella amb poc oli abocar els pèsols, salpebrar i quan hagi passat uns cinc minuts tirar el Pedro Ximénez, deixar fins que es redueixi fins a la meitat. Penseu que ha de quedar una mica de suc per poder acabar el plat, no han de quedar uns pèsols secs. 
Tallar el braç i passar a una paella amb poc oli, amb poca estona per cada costat n’hi haurà prou. Ha d’estar molt calenta la paella per anar bé. 
Emplatar amb una base del braç de patata, els pèsols amb la reducció i acabar amb la carxofa cruixent.

36 comentaris:

Pilar ha dit...

Pues es de los platos que no sabes donde mirar y estás paseando el tenedor por todo el plato decidiendo por donde empezar porque todo te gusta ;)
Yo ya tengo mi recetita, solo me falta pasar las fotos y escribir la receta
Besos

Els fogons de la Bordeta ha dit...

La minestra més original només podia ser teva, quina bona idea el braç de patata! M'encanta
Petons
Sandra

Roser ha dit...

nena!!! d'estrella michelin!! ni la ruski!!! m'ha encantat aquesta minestra desestructurada....així qualsevol li diu que no a menjar verdureta! petons...ja estic esperant el proper repte!! jiji

Yves gerbeau ha dit...

Mola molt la foto! Té molt bona pinta i s'allunya de la clàssica minestra, però sense perdre l'essència. Felicitats!

Palmira http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/ ha dit...

M'encanta aquesta foto !!! La barreja de textures i colors és de restaurant de categoria.
Aquesta versió la prepararem ben aviat, dilluns publicarem la nostra, menestra italiana :o)
Petons,
Palmira

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Rica, sana y con una presentación 10
Bss

Rhu and Sam ha dit...

Quan era petita odiava la minestra i ara de gran la cosa no ha millorat. Per fer la recepta d'aquest mes he hagut de posar imaginació ja ja ja però de ben segur que si em serveixen un plat tan ben posadet com aquest no em quexaria pas, només obriria boca per mejar. Amb carxofeta cruixent nyam nyam

Sussi ha dit...

M'ha encantat la teva proposta, molt original!!petons

Miquel ha dit...

muy original esta minestra de verdures by Monica
me gusta
peto

Marina A.F. ha dit...

Mare meva, quina delícia! Els gustos tradicionals reformulats amb, ja em permetràs dir-ho, aquesta petita obra d'art. Gràcies per la proposta! Petons

nee* ha dit...

Ohh qué original!!! M'agrada molt la combinación que has fet de diferents textures.
Jo aquest mes em sembla que al final serà que no, n'he fet dos dies per sopar però em va ser impossible fer-li una foto maca, a veure si abans del 28 en torno a fer.

Petonets!!

Ribereña ha dit...

Crece que és la minestra més original que he vist mai. M'agrada la idea de les diferents textures separades, i sobretot que no sigui guisada, mai m'han agradat les verdures guisades i trobo que guanyen molt més en sabor així com tú la presentes.

Petonets i bon cap de setmana

Gemma ha dit...

Boníssim!!! un plat ben cotidià però que agrada molt a casa.
Bon cap de setmana, bonica!

Lídia ha dit...

uauuu quina minestra més original si sembla sushi! segur que era deliciosa!

feliç cap de setmana

Núria ha dit...

Quina bona pinta!Penso fer-lo aviat, quan tingui un compromís, que aquest plat vesteix molt i em farà quedar bé.
mercii
Petonets

Cósima ha dit...

Muy original. Me parece un puntazo de propuesta. Esos guisantes y las alcachofas se ven de muerte. A ver si me da tiempo a preparar una receta. Besos.

Heva Hernandez ha dit...

Por fin la preparé, ayer lo conseguí aunque creo que mi menestra aun se aleja más del original que la tuya, que por cierto esta genial, me encanta el juego de texturas que has conseguido :)
Lo dicho, creo que de esta me echáis del club de cuineras :S El lunes te la enseño. Feliz fin de semana!!!!

Pili ha dit...

Molt original aquesta minestra i sense dubte molt bona!! Un peto i bon (i fred) cap de setmana!

dosentrebambalinas ha dit...

T'ha quedat un plat perfecte! M'encanta la recepta i només mirant les fotos ja es veu que deu d'estar molt bo!
petons

abril ha dit...

M'agrada molt la teva proposta...jo la veritat no m'acabo d'inspirar i no crec que ho aconsegeuixi...però m'ha encantat la teva!

Mayte ha dit...

Original, delicioso y con una presentación de lujo!!!

Mil besos.

Miquel ha dit...

Una versió de minestra molt original. En prenc nota de la idea ;-)

Bon Tiberi ha dit...

Olé, olé, olé la consuegri!!! Quina presentació més xula que has fet de la minestra. Si és que ets una crack. Veig que la meva nena menjarà bé!!
Petons!!

Bon Tiberi ha dit...

Olé, olé, olé la consuegri!!! Quina presentació més xula que has fet de la minestra. Si és que ets una crack. Veig que la meva nena menjarà bé!!
Petons!!

Judith ha dit...

Quina prsentació més xula!!! M'agrada molt la idea de fer un plat tan senzill i presentat the luxe!! ;P ets un crack. Petonetsssssssssss

CHEZ SILVIA ha dit...

Quina menestra mes elegant, m´agrada la presentació i tot i sent diferent a totes les que he vist, és autèntica menetra. Felicitats! Petonets

Gemma ha dit...

M'encanta la teva aportació, molt original i molt vistosa!
Fet així, has convertit un plat humil en un plat de diumenge ;)

El cullerot Festuc ha dit...

ohhhhh...m'encanta la presentació Moni!!! Em xiflen els braços de gitano de patata!!!!! nyaaaaam
Els nens segur que van disfrutar de valent...i menjant verdures!
Petunets,
Eva.

Cristina ha dit...

Un pastis de patata farcit de minestra... Oh! fantàstic! Dóna la sensació que menges alguna cosa més que verdura, oi?

Fórmules Culinàries ha dit...

Quina menestra més originaL! sembla com un sushi de menestra!!
ptns!!

La Cuina Violeta ha dit...

Apa, com has fet una super minestra. M'agrada molt.
Per a gaudir-la amb els ulls tancats. Dijous la meva.
Una abraçada,
nani

Donibaneko Buscando Umami ha dit...

M'encanta aquesta manera de fer la minestra ... amb aquesta barreja de textures i colors és. Aquesta versió és irresistible fins i tot per als que no els agrada massa la minestra.
un petó

caterina ha dit...

Mare meva, aquesta és una menestra de les que diríem de cuina d'autor. Què bona i què original. Enhorabona!

Linda Susan ha dit...

Qué original y uno de mis platos favoritos!

Jordi Beumala ha dit...

A mode sushi és fantàstic!!! ho provaré amb una recepta que tinc penjada amb patata ceba i cansalada ;-)

Cristina ha dit...

Moltes gràcies per comentar al meu blog, així he vingut a parar el teu! Ja sóc seguidora! ;)

Aquesta minestra té una pinta fabulosa, m'ha encantat! Queda anotada :)

Una abraçada!