dilluns, 24 de setembre de 2012

Macarrons (integrals) mediterranis

Els macarrons són la proposta que us hem fet aquest mes des de Memòries d’una cuinera i, com ja he dit alguna vegada, com més m’agrada la pasta és amb verdures i per això la meva proposta en porta tot i que la meva idea, després de demanar-li al meu pare com els feia la seva àvia, era fer-los amb beixamel.

La pasta era integral, fa un temps que a casa vam començar a introduir l’arròs, la pasta i la farina integrals i, de moment, no s’ha queixat ningú.

Moltes gràcies als que heu participat i als que encara no us heu decidit sapigueu que encara hi sou a temps.





Ingredients:
Macarrons integrals*
Tomàquets xèrries*
Carbassó*
Olives negres sense pinyol
Formatge feta (sense herbes)

Oli d’oliva*
Sal*

Farigola seca (opcional)*

*Ingredients ecològics.


Preparació:
Bullim la pasta seguint les instruccions del fabricant i reservem.
Pelar i tallar el carbassó amb la mandolina i després a tires fines, reservar.
A una paella posar oli, quan sigui ben calent hi afegim el carbassó, quan comenci a agafar color hi tirem els tomàquets i la sal i quan es comencin a trencar hi afegim els macarrons, les olives negres i el formatge, en reservem una mica per guarnir el plat, i ho deixem al foc fins que el formatge quedi fos.
Emplatar, guarnir amb el formatge que queda i, si voleu, una mica de farigola.

24 comentaris:

Lucia M.A. ha dit...

Hola Mònica! m'agraden els teus macarrons, els faig molt semblants sovint. Jo també sóc més de barejar la pasta amb molta verdura, que de salses feixugues. Y de pasta integral , però això ja ho sabies,;) !

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Nyam!! Què bons amb aquest toc mediterrani! Nosaltres també hem fet macarrons integrals, són boníssims!
Petonets reina
Sandra

Miquel ha dit...

yo tambien uso cada dia mas la pasta integral,bon plat
peto

Cristina ha dit...

M¨he d' acostumar a "lo integral" Sempre ho penso però mai passo a l'acció. M´agrada la combinació d´ingredients que hi has posat.

Roser ha dit...

visca tot l'integral!! tot és mes bo!! aquests macarrons semblen fets a l'estil grec!! m'encanten són molt molt gustosos!! aviat publicaré! petons

ISABEL ha dit...

Molt bons, amb aquest tomàquets xerry i el carbassó, guai.....
A per la pasta!!!!!!!
Petons

Mayte ha dit...

Que ricura!!!

Me encata ese toque que le has dado!!

Mil besos.

Bon Tiberi ha dit...

Faltaria més!!! A Llàbiro tot ben ecològic i integral. I amb el toc ben mediterrani.
Ja veig que el meu gendre tendrà una alimentació molt "bona"...ja el desbaratarem a Mallorca. Jajajajaja ;P
Petons!

el taller de cuina ha dit...

A mi la pasta amb verdures m'encanta, a vegades (quan en trobo) la faig amb uns macarrons integrals d'espelta boníssims.
Ara, queda pendent la recepta amb beixamel, eh?
petonets

Catieu ha dit...

Uhmmm!! amb verduretes!!! Que bons!!! Em sembla que aquesta vegada no hi serem a temps.
Petons guapi

Chelo.-Cogollos de Agua ha dit...

Que despistada fijate a que altura de mes estamos y no he preparado la receta para Memorias, vamos a ver si en el fin de semana la hago y la presento.
Tu propuesta me gusta mucho, además lo de introducir harinas integrales es una buena idea, en casa también lo hacemos.
Un beso

Judith ha dit...

quina llàstima que no els fessis ahir, ooooooo! haguessim menjat la mar de bé!!!!! petonets súper sister ;P

Pili ha dit...

Doncs encara no m'he decidit a probar la pasta integral... pero veient el resultat no crec que trigui gaire. Tenen una pinta deliciosa!!! Petons

Gemma ha dit...

M'encanten les amanides de pasta, a casa tenen l'èxit asseurat.
I amb pasta integral, més sana i més gustosa!

Marina A.F. ha dit...

Aquests macarrons són dels meus, Mònica, perquè a mi no m'agraden gaire salsejats! T'han quedat estupendos. A veure si hi arribo a temps al Memòries! Petons

Palmira http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/ ha dit...

Macarrons com ens agraden a casa, sense coses excessives però amb molt sabor i molt estil.
Gairebé estem a punt pel repte, publicarem dijous normalment :o)
Petonets,
Palmira

abril ha dit...

ODIO EL CARBASSSO!!!! jajajaja, és broma... però el puc cambiar per esberginia??? Soposo que si!!!! jajaja
Be, salvo aquesta tontería... el plat te una pinta estupenda! i les olives negres m'agraden molt amb la pasta!

Heva Hernandez ha dit...

En casa la pasta y la harina 100% integral y de cultivo eco pero con el arroz no termino de conseguirlo, estoy en ello. Me llevo tu receta ¡Un besazo!!!!

Yves Gerbeau ha dit...

Macarrons!!!!!! Iupiiiiii!!!! Jo en vull!!!!! M'encanten! I sé d'un amic del toto que també es torna xupi quan els veu!

Carmeta Rusquilleta ha dit...

Què bons i què saludables! Ideals per a un sopar lleugeret!

La Cuina Violeta ha dit...

Quin fart de macarrons. Ara com tots són tan bons com aquests, no importa. Visca la pasta!
Nani

CHEZ SILVIA ha dit...

A mi la pasta i el arros m´encanten integrals i als nens també, o sigui que recepta genial!!! Petonets

bojosperlacuina ha dit...

M'encanta la idea d'aquesta tapa.

Mónica López ha dit...

Uns macarrons fantàstics i si són integrals, encara més!
Petons
Mónica