dimarts, 6 de juliol del 2010

Muffins de xocolata i mató

Feia temps que tenia aquesta recepta a la carpeta de pendents. La recepta original està feta amb ricotta, però vaig canviar-ho per mató i així, de pas quedava catalanitzat.
La veritat es que en van sortir bastants i van durar ben poc, al final haurem de vigilar ...




Ingredients:
250 g de mató
2 ous
320 ml de llet
60 g de mantega
260 g de farina
250 g de sucre
Llevat químic
60 g de cacau en pols
150 g de xocolata per a postres
1 polsim de sal


Preparació:

A un bol batre el mató amb els ous, la llet i la mantega - prèviament defeta. Cal deixar-la refredar uns minuts.- Barrejar bé.
A un altre bol barrejar els ingredients secs: la farina, el llevat, la sal, el sucre i el cacau en pols.
Afegir la preparació amb el mató i remenar-ho una mica -al ser muffins no ha de quedar molt barrejat- i afegir la xocolata - s'ha de tirar a trossos petits, encara que també es pot fer servir llavors de xocolata.-
Omplir els motllos i enfornar - amb el forn prèviament escalfat a 180º - durant uns 20 minuts i ... apa! a controlar-se !