dimarts, 2 de març del 2010

Assignatura pendent 1: coca de forner

Fa molt de temps que tenia ganes de preparar aquesta recepta, m 'agrada molt; però pensava que era molt complicada de fer ... i m'equivocava.
La recepta l'he tret del Cuines de TV3, la va fer en Xavier Barriga, de la Fleca Turris; però jo l'he adaptat una mica: he deixat fermentar el llevat i no he fet servir "amassadora", perquè no en tinc ! De fet, el que m'agrada de fer pa és treballar-lo amb les mans, relaxa molt !





Ingredients:

500 g de farina de força
10 g de sal
280 g d'aigua
25 g d'oli
10 g de llevat
Pinyons, sucre i anís

Preparació:
Dels 280 g d'aigua, separar-ne una tassa, escalfar-la fins que sigui tèbia i desfer el llevat amb una cullerada de sucre. Tapar i deixar reposar uns minuts.
En un bol, posar la farina, la sal, el llevat, l'oli i una mica d'aigua. Amassar i afegir l'aigua fins que s'hagi incorporat totalment. Quan estigui ben amassat, donar-li forma rodona, tapar-ho i deixar-ho reposar fins que hagi doblat el seu volum. Aquest procés dura una hora, aproximadament.
Tallar la massa en dos trossos, posar sobre el taulell enfarinat, aixafar-los bé - amb els dits, com si els clavéssim-, enrotllar-los i tornar-los a tapar fins que doblin, novament, el seu volum. Aixafar-los amb els dits, posar-los a una safata amb paper de forn i, si es vol deixar-ho reposar novament uns 10-15 minuts perquè la massa quedi més tova. Untar amb oli d'oliva, posar els pinyons i el sucre.
Deixar coure al forn durant uns 12 minuts a 250º.
Al treure-ho, tirar un raig d'anís per sobre.

Mentre preparava aquesta recepta vaig veure que si, en l'últim pas -en el que s'aixafa amb els dits i es deixa pujar 10-15 minuts-, es deixa més estona, acaba resultant pa de coca! Un dia ho provaré !

1 comentari:

Anònim ha dit...

i que bona que està!!!! per quan una altra????? ets la millor...